Πάντρεμα θρησκευτικών εκδηλώσεων και διάχυσης του πολιτισμού

    Τη διάσωση και διάχυση που πολιτισμού, έρχεται να καλύψει, σε συνεργασία με τους άλλους φορείς του πολιτισμού, της περιοχής μας και της τοπικές κοινωνίες, η «Μαγνήτων Κιβωτός», που είναι μια πολιτιστική παρέμβαση της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, στις σύγχρονες συνθήκες, με σκοπό την προβολή της τουριστικής φυσιογνωμίας του Νομού, και τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος. 

Συνέντευξη τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσιάτικα

Μαγνήτων Κιβωτός: Πάντρεμα θρησκευτικών εκδηλώσεων και διάχυσης του πολιτισμού

    Τη διάσωση και διάχυση που πολιτισμού, έρχεται να καλύψει, σε συνεργασία με τους άλλους φορείς του πολιτισμού, της περιοχής μας και της τοπικές κοινωνίες, η «Μαγνήτων Κιβωτός», που είναι μια πολιτιστική παρέμβαση της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, στις σύγχρονες συνθήκες, με σκοπό την προβολή της τουριστικής φυσιογνωμίας του Νομού, και τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος. Όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου, σκοπός της παρέμβασης είναι να γίνει πάντρεμα θρησκευτικών εκδηλώσεων και διάχυσης του πολιτισμού, ενώ θα λειτουργήσει και Ακαδημία Λαïκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας, με στόχο την κατάρτιση των πολιτών της Μαγνησίας στα θέματα αυτά.

    Στη συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι.Μ.Δ. στα Μελισσάτικα, έδωσαν το παρών ο πρόεδρος των «Μαγνήτων Κιβωτός», Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και 10 ακόμη μέλη της νέας Διοίκησης του φορέα, που επισήμανε ότι δεν έρχεται για να καταργήσει κάποιον από τους υπάρχοντες φορείς πολιτισμού, αλλά να συνεργαστεί μαζί τους και να προσθέσει πράγματα στην πλούσια τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

    Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι πρόκειται για μια νέα προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας, που εκυοφορείτο εδώ και χρόνια, αλλά γινόταν αναζήτηση των κατάλληλων ανθρώπων που θα την πλαισιώσουν. Έκανε δε λόγο για προσπάθεια ανάδειξης συγκεκριμένων θεμάτων και δημιουργίας πολιτισμού, ενώ τόνισε ότι οι άνθρωποι που πλαισιώνουν το Δ.Σ. του φορέα έχουν μεγάλη εμπειρία σε θέματα πολιτισμού και τεχνών.

    «Δεν θέλουμε να καλύψουμε κανέναν από τους υπάρχοντες φορείς πολιτισμού της περιοχής, αλλά να προσθέσουμε δράσεις και να συνθέσουμε τη θρησκεία με τον πολιτισμό», δήλωσε ο κ. Ιγνάτιος, που αναφέρθηκε στην εναρκτήρια εκδήλωση που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, στις 8.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο, με ομιλία του καθηγητή του Πολυτεχνείου Θεοδόση Τάσιο με θέμα «Θρησκεία και Τέχνη».
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, ο φορέας ιδρύθηκε και από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχει νομική υπόσταση και θα φέρει στην επιφάνεια θέματα πολιτισμού «που θέλουμε να διασώσουμε, να διαδώσουμε και να «Μαγνητίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και μίλησαν ο γενικός γραμματέας Νίκος Τσούκας, ο οργανωτικός γραμματέας Αλέξ. Καπανιάρης, ο ταμίας Αντ., Πλαγεράς και τα μέλη της Διοίκησης Αντ. Βάλβης, Αλέξ., Δημητρόπουλος, Αντ. Πολίτης, Αδαμαντία Μουτσινά, Δημήτρης Κουτσός, Βασίλης Καποδίστριας και Γιάννης Παπαϊωάννου.
Τέλος, αναφέρθηκε ότι η «Μαγνήτων Κιβωτός», ήδη προγραμματίζει εκδηλώσεις που θα γίνουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί ότι θα καταρτιστεί το πρόβγραμμα του 2015, καθώς πρόθεση είναι ο φορέας να ασχολείται με ένα πολιτιστικό θέμα κάθε χρονιά.

Πηγή: ΜΑΓΝΗΣΙΑ